Bandenservice

Is het weer tijd voor uw banden wissel? Auto Megens verwisseld ze graag van winter- naar zomerbanden (of andersom). Bij ons kunt u terecht voor een complete bandenwissel, inclusief demontage, balanceren en montage.

Zomer- en winterbanden

De juiste banden op het goede moment kunnen van levensbelang zijn. Het profiel van een band zorgt namelijk voor grip en stabiliteit op de weg. Een zomerband heeft minder grip op een nat en besneeuwd wegdek bij lage temperaturen. Met hogere temperaturen is uw remweg juist een stuk korter met zomerbanden (ook als het regent). Het veiligste is om voor winterbanden te kiezen als de temperatuur onder de 7 graden komt. Uiteraard geldt voor zomerbanden dat deze veiliger zijn wanneer de temperatuur boven de 7 graden ligt.

Is het weer tijd voor uw bandenwissel? Plan dan direct online een afspraak in voor uw bandenwissel.

Bandenopslag

Beschikt u over winter- en zomerbanden? Laat uw banden die uit het seizoen zijn dan voor een passend tarief opslaan bij ons. Zo bent u ervan verzekerd dat ze veilig en droog staan. 

Uitlijnen en balanceren

Uitlijnen en balanceren zijn twee verschillende dingen. Zijn de wielen van uw auto niet in balans dan kan dat trillingen veroorzaken. Dit wordt opgelost door de wielen te balanceren. Soms moet de stand van de wielen worden gecorrigeerd omdat uw auto bijvoorbeeld naar één kant trekt of omdat de banden onregelmatig slijten. Dit is uitlijnen. Uitlijnen vergt over het algemeen meer tijd dan balanceren.