De winter komt eraan!

14-10-2023 16:00
De winter komt eraan!-2023-10-14 16:00:00

Jouw auto klaar voor de winter?

- Vierseizoenenbanden of toch wisselen van zomer- naar winterbanden? 
- Wanneer moeten de winterbanden erop? 
- Is mijn auto in orde voor de vakantie? 

Zomaar een greep uit vragen die vaak voorkomen. Het lastige is namelijk dat dit per persoon (en auto) verschillend is. Wat is er dan wel nodig? Dat hangt af van hoe je de auto gebruikt. Rijd je met name in de buurt, of ga je ermee op vakantie? Rijd je veel op de snelweg, of juist in de buurt? Ga je veel kilomters rijden, of juist weinig? In elk geval wil je namelijk met een veilig gevoel in de auto stappen. 

Daarbij komt ook nog eens dat er tegenwoordig veel verschillende opties zijn. Zowel vierseizoenenbanden als winterbanden zijn mogelijk. En dan nog de keuze in veel verschillende merken (en prijzen). Wat het meest gunstig is, verschilt ook weer per persoon. Zowel in kosten als in het gebruik zit verschil. 

We begrijpen dat dit een lastige keuze kan zijn. Daarom denken wij graag met je mee. In sommige gevallen is het namelijk gunstiger om te gaan voor een wissel van zomerbanden naar winterbanden. Maar in een andere situatie is het juist beter te kiezen voor vierseizoenenbanden. Naast bandenkeuze heb je namelijk ook nog de keuze voor welk merk banden. Dit maakt namelijk een groot verschil in zowel kwaliteit als ook rijgedrag. Ook hierin is het natuurlijk altijd persoons- en auto afhankelijk. Wij delen graag onze ervaringen met je om je zo goed mogelijk op weg te helpen in deze keuze.

Naast de banden is de algehele staat van de auto natuurlijk extra belangrijk in koude omstandigheden. Daarom kijken wij de auto graag uitgebreid na zodat je zeker weet dat je er veilig en gerust mee op pad kan. Dit doen wij met de wintercheck. De mogelijkheden bespreken wij graag. Hiervoor mag je altijd langskomen, bellen of zelfs via WhatsApp! Dan kijken we samen wat er noodzakelijk is voor jou, om veilig de wintermaanden door te rijden. 

Zo zorgen we samen voor een prettige winter. 

Groetjes namens het team van Auto Megens!